Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tekmovanje ACM iz računalništva in informatike

December 7, 2022 @ 10:00 am - 5:00 pm

Free

Kaj?

Tekmovanje ACM v znanju računalništva je namenjeno dijakinjam in dijakom, ki jih zanimajo programiranje in algoritmi in bi se radi pomerili v reševanju nalog s tega področja.

Off-line naloga: Pri off-line nalogi je besedilo naloge objavljeno vnaprej na spletni strani tekmovanja, prav tako pa tudi testni primeri. Tekmovalci lahko svoje rešitve oddajajo prek obrazca na omenjeni spletni strani, tam pa bo tudi tabela z razvrstitvijo tekmovalcev, ki se sproti osvežuje glede na vse doslej prejete rešitve. Besedilo naloge in testne primere bomo objavili jeseni 2022. Oddajanje rešitev bo možno do vključno 24. marca 2023.

Tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij: naloga je razviti preprosto spletno aplikacijo, pri čemer je poudarek na uporabi znanj iz spletnih tehnologij (HTML5, javascript in CSS) na konkretnem primeru. (Več informacij...)

Tekmovanje v izobraževalnih videoposnetkih: Naloga je pripraviti video izobraževalno vsebino s področja učnih vsebin na osnovnih, srednjih, višjih in visokih šolah ter fakultetah. Posnetek je lahko s kateregakoli področja tako naravoslovnih, tehničnih, humanističnih in družboslovnih ved ali uporabnih znanosti. (Več informacij...)

Kdaj?

  • 19. januarja 2023: rok za prijave na šolsko tekmovanje ACM v znanju računalništva
  • 27. januarja 2023 ob 13:00: šolsko tekmovanje ACM v znanju računalništva
  • 24. februarja 2023: rok za oddajo prispevkov za tekmovanje izobraževalnih videoposnetkov
  • 10. marca 2023: rok za prijave na državno tekmovanje ACM v znanju računalništva in tekmovanje v izdelavi spletnih aplikacij
  • 24. marca 2023: rok za oddajo rešitev za off-line nalogo
  • 25. marca 2023: državno tekmovanje ACM v znanju računalništva, tekmovanje v razvoju spletnih aplikacij ter razglasitev rezultatov (predvidoma ob 18. uri) v vseh disciplinah

Kje?

Predvidoma na Institutu Jožef Stefan in Fakulteti za računalništvo in informatiko

Prijave

Podrobnosti in spletni obrazci za prijavo.

Vse dijakinje in dijake, ki razmišljajo o udeležbi na tekmovanju, vabimo, naj izpolnijo naš spletni prijavni obrazec. Ta prijava je zelo zaželena, ker nam bo pomagala oceniti predvideno število tekmovalcev, to pa nam bo olajšalo organizacijo tekmovanja.

V skrajnem primeru je možna tudi prijava po elektronski pošti na naslov rtk-info@ijs.si ali pa na samem tekmovanju.

Details

Date:
December 7, 2022
Time:
10:00 am - 5:00 pm
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://rtk.ijs.si/

Organizer

ACM Student Chapter Maribor

Venue

UL FRI
University of Ljubljana, Faculty of Computer and Information Science, Večna pot 113
Ljubljana, Ljubljana 1000 Slovenia
+ Google Map
View Venue Website